Nybakta bullar. Foto: Mattz Larsson/Sveriges Radio
Nybakta bullar. Foto: Mattz Larsson/Sveriges Radio
Arbete

Nyöppnat bageri i Lierne ger hopp om jobb för Hotagenbor

0:40 min

Ett 30-tal personer från Jämtland förlorade jobben när bageriet i norska Lierne lades ner. Nu har ett nytt bageri öppnat som ger framtidstro.

Sommaren 2014 kom det dystra beskedet att Lierne bageri i Sörli i Norge skulle läggas ner. På bageriet jobbade ett 30 tal personer från Jämtlands län.

Nu är det glada miner i Lierne igen. Bageriverksamheten har startat upp i ny regi. En av dem som förlorade jobbet när det gamla bageriet lades ner men som nu fått jobb på det nya bageriet är Johnny Hallquist från Valsjöbyn.

– Det känns bra, man fatta inte att det var sant när de ringde och frågade, man blev nästan chockad, säger han.

Johnny Hallquist är den enda från Sverige som hittills har fått jobb på bageriet men han ser ljust på framtiden och hoppas på fler nyanställningar.

– Det kan ju blir fler anställningar. Det här är i inkörningsfasen nu och varorna är på väg ut till affärerna så slår det väl ut så kan det bli hur stort som helst, säger Johnny Hallquist.

Det här inslaget kom till efter ett lyssnartips, vill du också tipsa oss? Ring vår publikredaktör på 063 16 06 48 eller skicka ett mejl till p4jamtland@sverigesradio.se


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista