Tre av Fjällgymnasiets elever i Åsarna tillsammans med läraren Kristina Göransson.
1 av 2
Gustaf Rotvold från Åsarna, Daniel Hägesten Sollefteå, Jon Lund-Kämpe Kramfors, läraren Kristina Göransson från Åsarna. Foto: Marcus Frånberg Sveriges Radio
Gabriel Hallqvist från Hallviken testar en sitski.
2 av 2
Gabriel Hallqvist från Hallviken testar en sitski på skidstadion i Åsarna. Foto: Marcus Frånberg, Sveriges Radio
Parasport

Gymnasielever pluggar paraidrott i Åsarna

Kristina Göransson: Bredd i utbildningen
5:54 min

Stort behov och intresse gör att Fjällgymnasiet satsar vidare på utbildning i parasport.

Ett ökat intresse för parasport får Fjällgymnasiet i Åsarna att satsa vidare med att erbjuda sina skidelever ledarskapskurser.
Det handlar om att få mer kunskaper i det man förr kallade handikappidrott, numera parasport.

Huvudansvarig för projektet är Kristina Göransson vid Fjällgymnasiet, som fick en guldstjärna när hon för en vecka sedan blev utsedd till årets serviceperson i länet. Fjällgymnasiet och Parasport Jämtland/Härjedalen har ett samarbete som bland annat utmynnar i den speciella ledarskapsutbildningen.
- Vi tycker det är viktigt att alla får rätt till idrott, både bredd och elit säger Kristina Göransson till P4 Jämtland.

- Det är roligt och lärorikt, dessutom är det här något jag tänker använda i framtiden. Examensarbetet vi gör handlar också om parasport säger, Gustaf Rotvold en av eleverna vid skidprogrammat som valt den extra kursen.

På torsdag kväll samlas ett antal parasportutövare från hela landet för ett träningsläger i Åsarna och på lördag blir det tävling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".