Fyra spelare i ÖFK på fotbollsplanen
Dennis Widgren med bollen för ÖFK. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Sponsring

ÖFK vill ha mer sponsorpengar från Östersunds kommun

1:30 min

Östersunds kommun är beredd att sponsra Östersunds fotbollsklubb, ÖFK, med 700 000 kronor. Fotbollsklubben är inte nöjd och vill ha mer än det dubbla.

Sponsorpaketet som kommunen vill köpa har ett högre värde, enligt ÖFK:s marknads- och försäljningschef Göran Matzén.

Det framkommer av en mejlväxling som P4 Jämtland tagit del av.

– Utifrån våra diskussioner så har de begärt saker som kostar mer än 700 000. Vi är inte riktigt överens om den summan nej, säger han.  

Förra säsongen betalade Östersund kommun 250 000 kronor för att synas i olika sammanhang med ÖFK. I den brevväxling som skett mellan klubben och kommunen framkommer att man nu begär 1,5 miljoner kronor för att kommunens namn bland annat ska vara med på lagets matchtröjor.

Att priset nu gått upp förklarar Göran Matzén med att förra årets avtal egentligen var för billigt och att klivet upp i allsvenskan gör att reklamen får en större exponering.

– Om du tar summa mot summa så är det en jättehöjning, men du måste värdera innehållet. 

Nu pågår förhandlingar med Östersunds kommun om vad slutsumman ska landa på.

Frågan ska tas upp för beslut i kommunstyrelsen den 16 februari.

Klart står att det är fotbollsklubben som får merparten av kommunens sponsorbudget, då övriga idrottsföreningar får dela på cirka 200 000 kronor tillsammans.

Sponsringsansvariga kommunikatören Sylvia Nord på Östersunds kommun
vill inte kommentera den pågående förhandling med ÖFK.

– Allt som ligger bakom i det här ärendet är arbetsmaterial så att det är ingenting vi släpper just nu. Så det finns egentligen inte så mycket att säga, säger hon. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista