Arlas mejeri i Östersund
Coop Nord väljer att sälja mer produkter från Norrmejerier än från Arla. Foto: PERNILLA ANTH JACOBSSON/SVERIGES RADIO.
Livsmedel

Coop Nord byter från Arla till Norrmejerier

0:54 min

Coop Nord väljer Norrmejerier som huvudleverantör av mejeriprodukter. Syftet är att stärka regional mjölkproduktion i Norrland.

– Det är ett föreningsbeslut som Coop Nord har tagit. Vi har under många år arbetat med att lyfta försäljningen av våra norrländska varor i våra tre län, varav Jämtland är ett, säger Elin Bäckman kommunikationschef Coop Nord. 

I Jämtland finns det för närvarande bara åtta jämtländska bönder som levererar mjölk till Norrmejerier. Arla har cirka 120 jämtländska mjölkleverantörer.

Hur tänker ni om det?

– Ja men nu får ju dom jämtländska kunderna tillbaka den mjölk som levereras till Norrmejerier. Det är den mjölken vi säljer i butiken. Sen köper vi fortarande mejeriprodukter från Arla - som ingår i vårt eget varumärke Coop, som bland annat tillverkas i Sundsvall 

Det har stormat kring Arla den senaste tiden - hur tänker ni kring det?

– Det har ingeting med vårt beslut att göra. Det här är ett beslut vi fattade redan i oktober, säger Elin Bäckman kommunikationschef Coop Nord.

Coop Nord säljer varje år en miljon liter mjölk i Jämtlands län.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista