Byborna i Vejmon, Rödön och Tullus med omnejd verkade rätt tveksamma till att få en fiskodling i sjön nära byarna. Foto: Britt-Inger Hellström
Byborna i Vejmon, Rödön och Tullus med omnejd verkade rätt tveksamma till att få en fiskodling i sjön nära byarna, vid ett samrådsmöte för drygt två år sedan. Foto: Britt-Inger Hellström/Sveriges Radio
Vattenbruk

Klartecken till stor fiskodling i Storsjön

Företaget Bright Water Fish AB har fått tillstånd att odla större mängder regnbåge och öring i Storsjön utanför Vejmon på Rödön.

Närliggande kommuner och länsstyrelsen i Jämtlands län har yttrat sig i ärendet med bland annat farhågor som att dricksvattenkvaliteten kan komma att försämras.

Miljöprövningsdelegationen vid länstyrelsen i Västernorrland, som handlägger sådana här tillståndsärenden, anser däremot att påverkan är i så pass liten grad att det inte finns skäl att neka tillstånd.

Berörda personer, kommuner och länsstyrelsen har fram till slutet på februari att överklaga beslutet.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista