Byggarbetsplats, bygge, byggnadsställningar
Karwan Tahir/Sveriges Radio.
Bostad

Östersundshem storsatsar på nya bostäder

1:28 min

Bostadsbolaget Östersundshem ska medverka till ökat invånarantal i Östersund. Satsningen möjliggör också fler bostäder till nyanlända.

Östersundshem ska bygga 300 nya lägenheter tillsammans med Rikshem - 150 lägenheter var. Rikshem ska dessutom själva bygga 300 lägenheter. Totalt blir det 600 nya lägenheter.

Som ett led i arbetet mot att Östersunds kommun ska nå 65 000 invånare 2025 förväntas Östersundshem bidra med att bygga 1 600 nya lägenheter under en period av tio år. Mot bakgrund av det, en bostadskö som blir allt längre och den nuvarande flyktingströmmen har bostadsbolaget bestämt skynda på processen.

– Vi har bestämt oss för att öka produktionstakten de närmaste tre åren till cirka 300 lägenheter per år istället för 165, säger Östersundshems ordförande Tord Andnor (S).

Det är 1 698 lägenheter som säljs och de bostäder affären gäller ligger i Torvalla, Körfältet, Odenslund och Odensala. Det rör sig om 28 fastigheter och värdet av det bestånd som säljs är drygt 1,1 miljarder kronor, uppger Östersundshem.

Enligt nya ägaren Rikshem kommer hyresrätterna inte att göras om till bostadsrätter och hyresgästerna kommer därför inte att påverkas av försäljningen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista