Exekutiv auktion av Backe sjukhus hos Kronofogden i Östersund
1 av 2
Fodringsägare, mäklare och konkursförvaltare framför kronofogden Mikael Lundholm. Foto: Filip Kruse/Sveriges Radio
Backe sjukhus. Foto: Ann-Louise Rönestål Ek/SR Jämtland
2 av 2
Backe sjukhus. Foto: Ann-Louise Rönestål Ek/Sveriges Radio
Fastighetsaffär.

Backe sjukhus sålt för 9,5 miljoner

2:34 min

Det är nu klart med ny ägare av före detta Backe sjukhus. En entreprenör i Örebro lade det högsta budet på 9,5 miljoner kronor.

– Priset ligger i linje med förväntningarna, mellan 8,5 och 12 miljoner. Jag hoppas att det blir en bra ägare och det tror jag att det blir, sa konkursförvaltaren Rolf Lohse efteråt.

Köparen, 56-årige Sabri Erdinc har lagt närmare en miljon kronor i handpenning.

Han har verksamhet inom assistansbranschen i Örebro tillsammans med sin bror och företagen omsatte 135 miljoner kronor för några år sedan.

Upp emot 70 intressenter fanns inför den exekutiva auktionen på onsdagen. Fastigheten var värderad till omkring 10 miljoner kronor.

Turerna kring Backe Sjukhus har varit många och trots att det klubbades idag tog det ytterligare en halvtimme innan det hela blev definitivt.

I lokalerna i Backe finns idag en hälsocentral, ett äldreboende och ett HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn.

Göran Bergström, socialdemokratisk kommunalråd i Strömsund, var med på auktionen för att se vem som kommer ta över lokalerna. Han hoppas nu på stabilitet för Backe Sjukhus.

– Nu har vi fått en ny ägare och från kommunens sida vill vi skapa förutsättningar för dialog så vi får en bra fastighetsförvaltare, säger han.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista