Nisse Sandqvist, en av initiativtagarna till manifestationen genom nystartade nätverket Nazistfritt Jämtland. Foto: Viktor Åsberg/Sveriges Radio
Nisse Sandqvist (v) ersättare i Östersundshem hoppar av sitt uppdrag efter bostadsbolagets beslut att sälja ut en tredjedel av sina lägenheter. Foto: Viktor Åsberg/Sveriges Radio
Bostad

Vänsterpartiet kritiserar Östersundshems utförsäljning

Vänsterpartiet: Vi är mycket kritiska
0:40 min

Vänsterpartiets Nisse Sandkvist hoppar av sitt uppdrag som ersättare i kommunala bostadsbolaget Östersundshem.

Orsaken är den affär som presenterades på onsdagen och som innebär att Östersundshem säljer ut en tredjedel av sina lägenheter.

Vänsterpartiet är mycket kritiskt till affären och kommer att säga nej till förslaget.

– Vi är inte helt säkra på att det här kan bli bättre för den enskilda person som har en hyresrätt. Vi kan inte garantera att det här kan leda till högre hyror eller bostadsrätter, säger Christina Hedin (v), kommunalråd i Östersund.

I och med Östersundshems affär hoppar nu vänsterpartisten Nisse Sandqvist av sitt uppdrag.

– Han har suttit som ersättare i Östersundshem och har inte haft någon möjlighet att vara med i den här processen och den här försäljningen. Han tycker då inte att det finns någon möjlighet att sitta kvar efter ett sådant här beslut, säger Christina Hedin.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".