Andrea Lundquist
Andrea Lundquist aktuell med sitt debutalbum. Foto: Privat

Andrea Lundquist

3:00 min

Singer/songwriter från Östersund.

Andrea fick stor nationell uppmärksamhet med sin låt "Vilka är ni". Låten gav henne skivkontrakt och nu kommer hennes debutalbum.

– Det har hänt sjukt mycket på grund av den låten, så det är skitkul att få skivkontrakt. Jag har alltid velat ha det så det är som ett kvitto på att man har gjort någonting bra, säger Andrea Lundquist.

Redan 2013 lade hon ut låten på sin blogg. "Vilka är ni" handlar om rasismen som finns i världen. Den ifrågasätter de människor som tar sig rättigheterna att döma andra människor på grund av hudfärg, efternamn eller vart de kommer ifrån. Andrea hade fått nog och ville sprida sina känslor och tankar.

Den stora nationella uppmärksamheten kom först sommaren 2014, när Aftonbladet och Nyheter24 skrev om henne. Idag har låten över 760 000 lyssningar på Youtube. Hon gjorde ett starkt avtryck hos många och den satte också ordentlig fart på hennes musikkarriär. Tack vare den fick hon sitt skivkontrakt.

Låten "Säg att du älskar mig" är första singeln från Andreas debutalbum som släpps i februari 2016.

Webbplats: www.andrealundquist.se

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Artister och band

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista