Polispådrag vid asylboende i Ljusne
1 av 2
Foto: Foto: Daniel Sjöholm.
Polis i dörröppning.
2 av 2
Foto: Foto: Daniel Sjöholm.
Polis

En anhållen för mord vid asylboende

10 min

En person dödades och tre skadades i samband med ett större bråk som urartade vid ett asylboende i Ljusne utanför Söderhamn på lördagen.


En misstänkt gärningsman har gripits och anhållits misstänkt för mord.Flera personer hämtades av polis under kvällen. 

Bråket inträffade vid ett flerfamiljshus i centrala Ljusne, där lägenheter hyrs som flyktingboende av Migrationsverket. De inblandade ska enligt polisen vara "yngre asylsökande."

En person är avliden och tre är skadade, bekräftar polisen. Offret ska ha avlidit under färd i privat bil till sjukhus. De skadade fördes till Hudiksvalls sjukhus för vård.

En misstänkt gärningsman är gripen, och beskrivs av polisen som en yngre person. Han anhölls vid 09-tiden, misstänkt för mord och mordförsök.

Ett 10-tal polispatruller med förstärkningsvapen genomförde under kvällen en insats mot en lägenhet i huset där ytterligare tre personer togs in till förhör.

Enligt Lars Ulander, ansvarig på Migrationsverket, är det ingen personal som arbetar i boendet i Ljusne.

– Vi har aldrig haft några liknande problem tidigare, kanske någon skärmytsling, men ingenting som detta, säger Lars Ulander.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista