Blåljus
Foto: PONTUS LUNDAHL / TT
Polis

Två unga män anhållna för mordförsök på Frösön

0:53 min

En man fick föras till sjukhus efter att ha blivit knivskuren i ett bråk på Frösön på söndagskvällen.  

Under kvällen och natten har polisen hämtat in flera personer till förhör och en 19-årig man anhölls i tidigt skede efter bråket, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Ytterligare en man i 18-20-årsåldern anhölls vid 4-tiden på måndagsmorgonen, även han misstänkt för försök till mord.

En omfattande polisinsats  pågick under söndagskvällen och natten mot måndagen  i Östersundsområdet efter ett stort bråk utanför en matbutik på Frösön i Östersund vid 21.45 på söndagen.

- Vi har ett 20-tal poliser i yttre tjänst och också flera härinne som arbetar med fallet, sade August Knutsson, vakthavande befäl på polisen, till P4 Jämtland tidigt under insatsen.

Vittnen har berättat att de såg ett antal personer, fler än fem, bråka utanför mataffären.

Polisen säger sig ha spår efter den bil som användes, när de misstänkta gärningsmännen flydde från platsen, men vill inte lämna fler detaljer.

Den skadade mannen har förts till Östersunds sjukhus, med bland annat skador i bålen.

Enligt sjukhuset är mannens tillstånd allvarligt, men inte livshotande, säger August Knutsson.

Vad som ligger bakom bråket är oklart. Polisen försöker att ta reda på det i förhör med vittnen.

Under kvällen och natten har flera personer hämtats in till förhör och under natten har en 19-årig man anhållits. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, enligt polisen.

Kriminaltekniker har undersökt brottsplatsen, säkrat spår och tagit flera föremål i beslag för noggrannare undersökning.

Utredningen fortsätter och polisen utesluter inte fler gripanden i ärendet. 

Enligt en sjukhusbulletin, utfärdad på söndagskvällen, har den knivskurne mannen medelsvåra skador och hans tillstånd beskrivs som allvarligt, men inte livshotande.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista