Foajé tingsrätten Östersund, media och åhörare utanför tingssalens dörr
1 av 2
Skärpt säkerhetskontroll och stort mediaintresse när rättegången inleddes på måndagen. Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio
Östersunds tingsrätt
2 av 2
Foto: Johanna Nyman/Sveriges Radio
Domstolarna

Rättegången inledd om knivmordet på Frösön

1:22 min

På måndagen inleddes rättegången i Östersunds tingsrätt om knivdådet på Frösön i oktober. En kvinna i 30-årsåldern står åtalad, misstänkt för mord.

Det var i mitten av oktober som SOS fick larm om att en man dödats i en lägenhet på Frösön. Mannen hade fått ett flertal knivhugg.

Kvinnan har erkänt att hon orsakat mannens död, men varken förnekar eller erkänner mord.

I förhör har kvinnan berättat att hon packade en väska med knivar, sömntabletter och en tång innan hon gick för att hälsa på mannen som hon varit bekant med sedan ungdomen.

Den mordåtalade kvinnan har genomgått rättspsykiatrisk undersökning och anses inte lida av eller ha lidit av någon allvarlig psykisk störning.

Förhandlingen inleddes klockan 9 och det var skärpt säkerhetskontroll och tre vakter från kriminalvården inne i rättssalen rapporterar P4 Jämtlands reporter på plats.

Under dagen kommer anhöriga till offret att höras. Bland annat en person som bodde i lägenheten under offrets.

– Han berättar att han hörde en duns tio minuter innan polisen kom till platsen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista