Östersunds tingsrätt
Foto: Johanna Nyman/Sveriges Radio.
Frösömordet

Frösömord var planerat

Försvararen: Hon förstår att hon förstört sitt liv
1:19 min

Den kvinna som står åtalad misstänkt för att ha mördat en man på Frösön berättade under tingsrättsförhandlingen idag att hon haft planer på att mörda mannen.

Idag inleddes rättegången i Östersunds tingsrätt mot en kvinna i 30-årsåldern som står åtalad för mord.

Kvinnan misstänks ha knivmördat en man i 40-årsåldern på Frösön i oktober förra året.

Under förhöret idag berättade kvinnan att hon haft planer på att mörda mannen. Anledningen var delvis att hon känt sig sviken av mannen och att hon hört röster i sitt huvud som mer eller mindre uppmanat henne att döda mannen.

Det hela slutade med en diskussion som gick över styr. Enligt kvinnans försvarare Andreas Victor ville mannen inte diskutera med kvinnan och han tog då på sig kläder för att lämna lägenheten. Kvinna ska då ha slitit åt sig en kniv från köket och försökt förmå mannen att stanna i lägenheten. Mannen gick då emot henne och försökte ta av henne kniven.  

– Då säger hon att det bränner till i handen, att hon skär sig i kniven, byter hand och sedan hugger honom i ryggen och sedan minns hon ingenting mer för ens han ligger döende på marken, säger Andreas Victor.

Efter händelsen har kvinnan berättat att hon inte kände någonting för att hon var i chock. Men nu är hon ångerfull enligt hennes försvarare.

– Hon förstår att hon har förstört sitt eget liv och även offrets familjs liv på många sätt, säger han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".