Sporthallen i Östersund byggs ihop med Wargentinskolan
1 av 4
Sporthallen i Östersund byggs ihop med Wargentinskolan Foto: Foto:Anneli Johansson/Sveriges Radio
Byggstök vid sporthallens entré
2 av 4
Byggstök vid sporthallens entré Foto: Foto:Anneli Johansson/Sveriges Radio
Utbyggnaden av sporthallen i Östersund ger fler sittplatser
3 av 4
Utbyggnaden av sporthallen i Östersund ger fler sittplatser Foto: Foto:Anneli Johansson/Sveriges Radio
Delar av tegelväggen på sporthallen i Östersund har fått rivas för utbyggnaden.
4 av 4
Delar av tegelväggen på sporthallen i Östersund har fått rivas för utbyggnaden. Foto: Foto:Anneli Johansson/Sveriges Radio
Skola och idrott

130 miljoner ger nytt eko i sporthall

8:01 min

Under snart 50 år har sporthallen i Östersund tjänat sina syften väl med hundratusentals besökare genom åren. Nu byggs den ut och renoveras för framtiden.

De flesta som åkt genom Östersund det senaste året har nog sett att det pågår en hel del i kvarteret där sporthallen och gymnasieskolan ligger intill Rådhusgatan. En till- och ombyggnad för kring 120 miljoner kronor.

Byggnaden har förutom flera hallar för olika aktiviteter dessutom bespisning där omkring 1400 gymnasielever äter lunch varje skoldag.

Bygget som planeras att kosta cirka 130 miljoner gör att den största lokalen, A-hallen blir drygt dubbelt så stor och ska kunna ta emot 1400 personer på läktarna mot dagens 670. Matsalen blir större samt att det också byggs ett ytterligare kök där idrottsrörelsen ska kunna ha aktiviteter.


Bygge med publik


Samtidigt som det är en stor byggarbetsplats så pågår befintlig verksamhet. Basketmatcher, andra träningar och tävlingar samt att gymnasieleverna äter där varje dag, något som gör bygget rätt ovanligt.
- Vi har en särskild arbetsmiljöplan för det här bygget och hantverkarna för tänka sig för mer änn annars under arbetet. Men det är mycket positivt med det här, till exempel får många en inblick hur det går till på ett bygge säger Östersunds kommuns projektledare Bosse Johnsson.

Det hela ska vara klart i november men något datum för invigning är ännu inte bestämt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista