Gällöbergets militäranläggning. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
Gällöbergets militäranläggning. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
Skidtunnel

Kommunstyrelsen säger ja till skidtunnel i Gällö

0:42 min

Kommunstyrelsen i Bräcke säger ja till en skidtunnel i Gällö och till att bidra med 20 miljoner kronor till finansieringen.

– Det känns jättekul, det är ett beslut i rätt riktning och det var vad vi hoppades på, säger Gun Fahlander som är projektledare för Mid Sweden Ski Park som projektet heter.

Nu är det upp till kommunfullmäktige i Bräcke att ta det slutgiltiga beslutet om kommunen ska bidra med omkring 20 miljoner kronor till projektet.

– Det är ett riskprojekt, men jag är ganska övertygad om att det här kommer göra skillnad för Bräcke kommun, Gällö i synnerhet och jag tror också att det kommer göra skillnad för den här regionen, säger Sven-Åke Draxten, socialdemokratiskt kommunalråd i Bräcke.

Hittills har satsningen på en skidtunnel dragit in 2,2 miljoner kronor från privata sponsorer. Ett 20-tal företag i Bräcke har bidragit med pengar.

Hör hela intervjun med Sven-Åke Draxten nedan.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista