Polisbil Foto: Matts Nylander
Fler förhör har hållits under dagen. Foto: Matts Nylander
Våldsbrott

En av de anhållna nekar till brott

Offrets advokat: Han har blivit ganska illa skadad
0:33 min

Senast på torsdag klockan 12.00 måste åklagare ta beslut om häktning av de fyra som sitter anhållna efter ett knivöverfall utanför en matbutik i Valla på Frösön.

– Det är troligt att någon eller några kommer att begäras häktade. Jag har skickat ut lite direktiv om förhör som ska genomföras och vi får se vad det leder till, säger åklagare Eva Lena Rimér.

I övrigt vill inte Eva Lena Rimér kommentera vad utredningen hittills kommit fram till.

– Det vill jag inte, det finns folk som är på fri fot som vi hör också som kan lyssna på radio eller vad det är för media.

Åtminstone en av de fyra som är anhållna nekar till brott.

Brottsoffrets företrädare, advokaten Lars Ederwall har varit i kontakt med sin klient under dagen.

– Jag har bara träffat honom som hastigast. Han mår efter omständigheterna ganska bra men har blivit ganska illa skadad i grunden så han blir kvar på sjukhus ett tag till, säger Lars Ederwall.

Går det att säga något om vad han själv sagt om det inträffade?

Nej, det är inget jag kan kommentera. Det har hållits något inledande förhör med honom men jag tror att det kommer att hållas betydligt fler med både honom och andra. Jag kan inte säga något om vad han har sagt i det här läget, säger Lars Ederwall.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".