Saila Quicklund (M).
Saila Quicklund (M). Foto: Marcus Frånberg/Sveriges radio.
Flyktingkrisen

Politisk skriftväxling om väntetider för kärleksinvandring

5:56 min

Fördubblade väntetider för anknytningsärenden har fått Saila Quicklund (M) att ställa en skriftlig fråga till migrationsminister Morgan Johansson om situationen. 

De senaste två åren har väntetiden mer än fördubblats för s.k. anknytningsärenden - d.v.s. svenska medborgare som väntar på ett tillfälligt uppehållstillstånd för sin partner som kommer från ett icke EU-land.

Saila Quicklund (M) riksdagsledamot från Jämtlands län har därför ställt en skriftlig fråga till migrationsminister Morgan Johansson om situationen.

Vilka åtgärder avser migrationsministern att vidta för att underlätta processen för de svenska medborgare som väntar på ett tillfälligt uppehållstillstånd för sin partner som idag lever i ett icke EU- land?

Morgan Johansson svarar att regeringen följer utvecklingen noga och har gett Migrationsverket i uppdrag att redovisa resultatet av vidtagna åtgärder för att förkorta handläggnings­tiderna för anknytningsärenden.

Se hela frågan och hela svaret i filerna nedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista