Running-Cooper och Alf-Eliasson - montage
1 av 3
Running-Cooper och Alf-Eliasson - montage
Running Cooper
2 av 3
Running Cooper Foto: Mike Daughtrey.
Alf Eliasson
3 av 3
Alf Eliasson
P4-toppen v. 7

Running Cooper samt Alf Eliasson utmanar på P4-toppen

Det är två utmanare på P4-toppen denna vecka: Trion Running Cooper med "Light Bricks" samt Alf Eliasson med "Byn der je ha vöxe opp".

Riffrock

Running Cooper är ett ung trio från Östersund. Anna Hallberg på bas och sång, Martin Höög på gitarr och Adde Hemmingsson på trummor. Gruppen kallar sin musik för "riffrock" med rötterna i 70-talsbluesen.

– Vi strävar efter att spela en musik som vi älskar och som underhåller, säger Martin Höög och förklarar att namnet "Cooper"är en symbol för "en person (bandet) som flyr från det normala och vågar ta för sig i en väldigt kräsen värld och gör det "cooper" vill."

Det här är första gången bandet utmanar men minnesgoda lyssnare känner igen Martin och Adde från bandet "Patriark"som vann svenska Musik Direkt för några år sen.

Glesbygdsromantik från Offerdal

Alf Eliasson kallar sig själv för en glesbygdsromantiker som skriver och framför egna visor på jamska. Han har nyligen släppt sitt tredje album med titeln "Åflodalens sånger".

Han har tidigare flera lokala hits som "Kärleksvisa från Offerdal", "Du e så fin" och "Änsommen ma börsa" - dessa har skördat framgångar på P4-toppen och Radio Krokoms Poppoppitopplista.

Den senaste skivan är en blandning av humor och allvar och beskriver på Alf:s Offerdalsinspirerade jamska egenupplevda upplevelser och intryck. Låten "Byn der je ha vöxe opp" är en melankolisk levnadsbeskrivning och betraktelse som säkert många kan känna igen sig i.

Här ser du listan och nummer att rösta på

Dela gärna artikeln och låten - så gör du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".