Bobo Sollander, ÖFK. Foto: Filip Gustafsson Högman
Bobo Sollander, ÖFK. Foto: Filip Gustafsson Högman
Fotboll

Kultureliten nyfiken på ÖFK

0:45 min

Skådespelaren Marika Lagercrantz blev nyfiken på fotbollslaget som satsar på kultur. Igår besökte hon ÖFK.

Östersunds FK står inför sin första säsong i allsvenskan. Men trots den framgångsrika resan genom fotbollsserierna så pratas det även i kulturens finrum om föreningen.

Skådespelaren och regissören Marika Lagercrantz läste om ÖFK:s kultursatsning i en tysk tidning och bestämde sig för att göra ett besök i norr.
Under torsdagen träffade Marika delar av laget; Graham Potter, Lasse Landin, Alex Dyer och ordförande Daniel Kindberg.

Bobo Sollander som nu inleder sin 11:e säsong med ÖFK blev glad över besöket.

– Kul att kulturpersoner förstår att vi gör detta för att utveckla oss som fotbollsspelare, lag och människor. Det är ingen pr-grej för att få flera sponsorer eller uppmärksamhet. Vi gör detta för att vinna matcher och det betyder mycket att stora skådespelare uppmärksammar det, säger Bobo till P4 Jämtland.

- Nu har jag fått ett nytt favoritlag! Jag kommer tillbaka när serien startat så att jag får se när ÖFK spelar, säger Marika Lagercrantz på ÖFK:s sajt.

Årets kultursatsning för ÖFK handlar om musik och Bobo ser fram emot höstens föreställning.

– Mormor tycker jag sjunger fint, jag hoppas att hon har rätt. Bobo laddar närmast för match mot svenska mästarna IFK Norrköping i Svenska Cupen på lördag.


Här hör du hela intervjun med Bobo Sollander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista