Johan Nilsson
Johan Nilsson Foto: Anders Mellgren/Sveriges Radio
Kultur

Från Revsund till Indien med mandolinen i bagaget

Johan Nilsson: Jag kunde inte spela mandolin
0:33 min

Johan Nilsson från Revsund hamnade efter studierna i ett projekt som kallas Massive Vibe Live. Projektet består av ett tiomannaband som just nu är på världsturné.

Turnén började i Indien i november 2015, men redan för ett år sedan var bandet i Indien en första gång och efter den konserten har förfrågningar kommit in om att återvända. Johan berättar att det egentligen inte finns någon bokad turné utan bandet åkte dit och började spela vilket har lett till fler förfrågningar. 

Johan berättar att de är två mandolinister som delar på jobbet, just nu är han hemma i Sverige, men åker tillbaka till Indien igen i slutet av veckan.

Man spelar någonstans och får då förfrågningar om fler konserter

Han berättar att musiken bygger mycket på texterna som ofta handlar om att peppa, att jantelagen inte gäller, att alla kan. Musiken växer fram kring texten och det har visat sig vara väldigt uppskattat i Indien. Planen är att ta sig vidare i världen, när är inte klart än, inte vart heller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".