Ludvig Fjällström
Ludvig Fjällström från Åre. Foto: Emelie Andersson/Sveriges Radio
Puckelpist

Puckelpiståkaren Ludvig Fjällström vände besvikelse till succé

6:27 min

Världscupframgången blev ett viktigt kvitto för puckelpiståkaren Ludvig Fjällström från Åre, som satsat hårdare efter en säsong av besvikelse.

I början av februari tog 22-åriga Ludvig Fjällström sin första pallplaceringen i världscupen när han blev trea i Deer Valley i USA, som ses som en av de vassaste puckelpisttävlingarna på världscuptouren.

– Jag var enormt glad. Jag har varit på världscupen länge och gjort många tävlingar utan att få till det, så det var både en lättnad och en glädje, säger Ludvig Fjällström.

Jag möter Ludvig Fjällström i skidbacken i Duved där landslaget tränar, och leendet är stort när han pratar om framgången och känslan när han fick ta klivet upp på pallen.

Min familj var där, hela laget och det var väldigt stort och emotionellt.

Förra året var lite av en besvikelse för Ludvig Fjällström och inför den här säsongen har han jobbat hårdare för att klarar av att komma närmre de allra bästa i världscupen.

– Jag tyckte att jag stod stilla och behövde ändra någonting, så jag har jobbat med en hopptränare i USA i sommar och så har jag ökat på den vanliga träningen. Jag och min huvudtränare Lasse har snackat väldigt mycket om vad som behövs för att jag ska ta de sista stegen och det känns som att vi har hittat rätt.

Det återstår bara tre tävlingar den här säsongen. Nu närmast tävlar Ludvig Fjällström i Japan den kommande helgen, och såklart är det en ny pallplacering han jagar. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista