Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Magnus Nilsson, numer världsberömd kock med restaurang i Fäviken vid Åreskutans östra fot. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
Magnus Nilsson som driver Fäviken Magasinet. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges radio.
Gastronomi

Fäviken Magasinet får två stjärnor i Guide Michelin

Restaurang Fäviken Magasinet i Järpen får två stjärnor i den senaste upplagan av den ansedda restaurangguiden Guide Michelin.


Det är första svenska restaurangen utanför Stockholm som belönas med två stjärnor.

– Det är jätteroligt, säger Fävikenkocken Magnus Nilsson om utnämningen till P4 Jämtland.

Priserna har haglat över restaurangen det senaste året. 2015 tog Fäviken Magasinet hem förstaplatsen i den elfte upplagan av den svenska restaurangguiden White Guide.

Det är jätteroligt!

Fäviken vann även pris för årets bästa matupplevelse och årets globala gastronomiska upplevelse.

Dessutom hamnade Fäviken hamnade på elfte plats när Europas 100 bästa restauranger rankades våren 2015 av OAD, Opionated about dinner.



Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".