Magnus Nilsson - kock Fäviken Magasinet
Fäviken Magasinets stjärnkock Magnus Nilsson. Foto: Simon Paulin / SvD / TT
Gastronomi

Stjärnor i Guide Michelin förändrar inget för Fäviken Magasinet

Stjärnkocken: Det är väldigt roligt
4:02 min

Att Fäviken Magasinet utanför Järpen får två stjärnor i den prestigefyllda krogguiden Guide Michelin förändrar inte krogens inriktning.

 – Vi har alltid drivit vår verksamhet med förutsättningen att vi aldrig kommer att få några stjärnor, säger kocken Magnus Nilsson.

Det är första gången en krog utanför Stockholmsområdet får två stjärnor. Fäviken Magasinet har funnits i åtta år.

Guide Michelin kritiserades förra året, bland annat av den svenska krogguiden White Guide som gav Fäviken Magasinet utmärkelsen 2015 års bästa svenska krog, för att bara uppmärksamma krogar i storstadsområdena

Trots flera fina priser det senaste året tar stjärnkocken Magnus Nilsson framgångarna med ro.

–  Vi jobbar mycket målmedvetet och har hela tiden strävat efter att bli bättre. Vi driver restaurangen med de förutsättningar vi har och försöker göra så mycket som möjligt med det som finns i Jämtland, både när det gäller möjligheter och utmaningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".