Polisbil snett framifrån Foto: Matts Nylander
Foto: Matts Nylander/Sveriges Radio
Polis

Drogad bilförare stoppad med spikmatta efter biljakt

Lyckliga omständigheter gjorde att ingen kom till skada i samband med en dramatisk biljakt i länet under natten mot torsdagen.

När polis vid 1.30-tiden försökte stanna ett fordon för en rutinkontroll inne i Östersund, smet i stället föraren iväg och försökte köra ifrån polispatrullen.

Det blev en biljakt först via gågatan i centrala stan, ut på E 14 västerut och flera polispatruller engagerades i förföljandet av bilen som under ett skede framfördes på fel sida, mot trafikriktningen, längs Europavägen. Slutligen stoppades bilen med hjälp av en spikmatta, längs länsväg 321 i trakten av Myrviken.

Föraren, en man i 20-årsåldern greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt drograttfylleri mm.

Passageraren, i 25-årsåldern, misstänks för ringa narkotikabrott samt framkallande av fara för annan då han under förföljandet har kastat metallföremål mot efterföljande polisbilar.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista