Elever från särskolan prövar skidskytte och kastar ärtpåsar på svarta prickar.
1 av 3
Elever från särskolan prövar skidskytte och kastar ärtpåsar på svarta prickar. Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Fredrik Andersson, idrottskonsulent vid Parasport Jämtland-Härjedalen
2 av 3
Fredrik Andersson, idrottskonsulent vid Parasport Jämtland-Härjedalen Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Mackorna blev nästan översnöade
3 av 3
Mackorna blev nästan översnöade Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio
Parasport

Skidglädje hos särskolans elever i snöyran

6:45 min

Special Olympics School Days är en idrottsdag anpassad för särskolor runt om i landet och anordnas i samarbete med Special Olympics.
Nästan 100 elever från särskolor i hela länet ägnade torsdagen till att pröva på olika skidövningar. De sju stationerna innehöll bland annat slalom, skidskytte, lilla Vasaloppet och naturligtvis blåbärssoppa berättar Fredrik Andersson, idrottskonsulent vid Parasport Jämtland-Härjedalen.

Elever från Storsjögymnasiet var medarrangörer och funktionärer vid de olika stationerna.
Rebecka är vanligtvis elev vid fotbollsutbildningen men fick nu guida runt längs straffrundan om man inte träffade de svarta prickarna med en ärtpåse.

Denna dag arrangerades för att särskoleelever i hela landet ska få möjlighet att prova på olika idrotter och knyta kontakter med sina lokala idrottsföreningar. Det finns ett antal idrottsföreningar i länet som vi hoppas vill ta emot dessa ungdomar, säger Fredrik Andersson till P4 Jämtland.


Det är bra träning för mig

10-åriga Ante tyckte det var roligast att åka slalom med längdskidorna. Även nioåriga Julia var tillsammans med skolkamrater på Östersunds skidstadion. Hon åker gärna slalom på fritiden men var också väldigt nöjd med att få använda sina nya längdpjäxor.
Klara tycker längdskidorna är bra träning och är nästan lika roligt som ridning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista