Polisavspärrningar. Foto: Pelle Zackrisson
Polisavspärrning. Foto: Sveriges Radio.
Polis

Misstänkt farligt ämne i post på Frösön

En försändelse med ett misstänkt farligt ämne hittades på ett företag på Frösön på måndagen. Polis larmades vid 14-tiden.

Lokalerna evakuerades och området runt byggnaden spärrades av.

– Vad det är för typ av försändelse vill jag inte gå in på, säger Magnus Hamstig, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland, till TT. 

Avspärrningarna hävdes senare sedan lokalerna sanerats. Försändelsen har tagits om hand av polisens tekniker som kommer att undersöka den för att se vilken typ av ämne det rör sig om.

Enligt Östersundsposten rör det sig om en försändelse med vitt pulver som hittats på företaget Opus Capita. Företaget har flera gånger tidigare råkat ut för misstänkta brev med vitt pulver, skriver tidningen. 

Två personer som kom i kontakt med försändelsen blev sanerade på platsen och fördes till sjukhus för kontroll. Även två poliser sanerades på platsen.

Det ska inte ha förekommit någon form av hot som kan kopplas till den mystiska försändelsen. Just nu finns det inget som tyder på att det handlar om något farligt, enligt polisen. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista