Sven-Åke Draxten argumenterade för att Bräcke kommun skulle gå in med 20 miljoner kronor för att finansiera skidtunneln i Gällö.
1 av 3
Sven-Åke Draxten argumenterade för att Bräcke kommun skulle gå in med 20 miljoner kronor för att finansiera skidtunneln i Gällö. Foto: Simon Gunnholt
Oppositionsrådet Theresa Flatmo (C) ville se en bättre dialog med kommunmedborgarna innan ett beslut om skidtunneln i Gällö.
2 av 3
Oppositionsrådet Theresa Flatmo (C) ville se en bättre dialog med kommunmedborgarna innan ett beslut om skidtunneln i Gällö. Foto: Simon Gunnholt
Kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Draxten (S) talar under måndagskvällens sammanträde i kommunfullmäktige.
3 av 3
Kommunstyrelsens ordförande Sven-Åke Draxten (S) talar under måndagskvällens sammanträde i kommunfullmäktige. Foto: Simon Gunnholt
Bräcke

Beslut taget - skidtunneln i Gällö ska byggas

3:47 min

Bräcke kommun går in med 20 miljoner kronor i finansiering för en skidtunnel i Gällöberget. Det beslutet togs av en klar majoritet i kommunfullmäktige på måndagskvällen.

Centerpartiet och Miljöpartiet yrkade på remiss tills dess att en folkomröstning är genomförd, men förslaget röstades ner.

- Majoriteten vill inte ta hänsyn till vad folket vill. Det är beklagligt och djupt odemokratiskt, säger Theresa Flatmo (C), oppositionsråd.

Totalt 513 kommunmedborgare hade skrivit på för att få till stånd en folkomröstning.

Vid 21.45-tiden stod det klart att skidtunneln, Mid Sweden Ski Park, i Gällö blir av. En klar majoritet i kommunfullmäktige röstade ja till att kommunen ska gå in med 20 miljoner kronor i finansiering för bygget av skidtunneln.

- Som jag ser det var vid framme vid ett beslut att gå vidare eller att avbryta det här. Att titta på det här med folkomröstning hade inneburit att vi inte hade kunnat besluta i det här ärendet i dag. Då hade ärendet fallit eftersom anbudslämnarna inte kan vänta längre. Fortifikationsverket har också meddelat att vi måste bestämma oss, säger Sven-Åke Draxten (S), kommunstyrelsens ordförande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista