Jens Nilsson
Jens Nilsson. Foto: Annelie Lanner/Sveriges Radio
Flyktingsituationen

EU-parlamentarikern fruktar krasch för Europasamarbetet

4:57 min

Östersundsbon och socialdemokratiska EU-parlamentarikern Jens Nilsson på plats i Makedonien rasar över Europas hantering av flyktingsituationen.

Den socialdemokratiske EU-parlamentarikern Jens Nilsson från Östersund befinner sig i Makedonien för att driva ett projekt tillsammans med Socialdemokraternas systerparti i Makedonien, och passade då på att besöka den allt mer pressade gränsen.

– Där är små barn, kvinnor och män som sover under bar himmel. Det är fruktansvärt, säger han.

– Allt är en stor skam för Europa och för världssamfundet att man inte klarar av att hantera människor som flyr från terror och krig. Det är oacceptabelt!

Det är fruktansvärt.

Jens Nilsson är skarpt kritisk mot de länder i Europa som inte hjälper till att ta emot flyktingar.

– Det är för jävligt att en del länder kan skita i det här. Det här kan vara början till en krasch för Europasamarbetet och då vet man aldrig var det slutar.

Antalet migranter som fastnar i Grekland kan tredubblas till cirka 70 000 i nästa månad när gränserna norrut stängs och stramas åt.

Desperata migranter har försökt forcera gränsstängslet mot Makedonien men stoppats av polis med tårgas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista