Östersundshem Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio
Östersundshem. Foto: Janne Mårdberg/Sveriges Radio.
Fastighetsaffär

Ja till utförsäljning av 1 700 lägenheter i Östersund

0:47 min

Kommunstyrelsen i Östersund beslutade på tisdagen att ge klartecken till försäljningen av 1 700 av Östersundshems lägenheter. Ny ägare av lägenheterna väntas bli Rikshem.

Affären ger Östersundshem 1,1 miljarder kronor. Det är pengar som går till nybyggnation av 1650 hyreslägenheter i Östersund.

– För att kunna finansiera nyproduktion när vi nu också dubblerar den de närmsta åren är det här nödvändigt. Alternativet är att det inte blir några nya hyresrätter byggda i den omfattning vi behöver, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Andersson.

Det slutgiltiga beslutet om en försäljning fattas av kommunfullmäktige.

På kommunstyrelsens möte idag beslutades det även att kommunen ska sponsra fotbollsklubben ÖFK med 700 000 kronor i år och även nästa år. Kommunstyrelsen beslutade även att ge Teknisk förvaltning i uppdrag att söka tillstånd till kameraövervakning av terminalen på busstorget i Östersund för att göra platsen säkrare.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista