Björn Rentzhog - VD och koncernchef Persson Invest.
Björn Rentzhog - VD och koncernchef Persson Invest. Foto: Filip Kruse/Sveriges Radio.
Regionfrågan

Länets ledande företagare varnar för Stornorrland

4:44 min

Ett tjugotal ledande företrädare för näringslivet i länet varnar i en debattartikel för att Jämtland Härjedalen kommer att hamna i skuggan i ett Stornorrland.

Björn Rentzhog, VD och koncernchef för Persson Invest, var en av de som deltog under Regiondagarna 2016 på OSD i Östersund.

Efter att ha lyssnat till ett anförande av Indelningskommitténs vice ordförande Kent Johansson, var han frågande till vad länet skulle ha att vinna på att bli en del i en storregion.

– Varför pratar man om att slå ihop halva Sverige utan att berätta om fördelarna. Man har inte gjort någon konsekvensanalys och ändå har man börjat rita kartan.

Björn Rentzhog var också kritisk till att Näringslivet inte fått någon inbjudan till att delta under Regiondagarna.

– Man säger att det här ska diskuteras, men det gör man i en liten politisk krets. Mötet idag hade varit intressant för många företagare, men ingen av alla företagare som jag träffat har vetat om det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista