Hedda Perström och Kristoffer Andersson
Hedda Perström och Kristoffer Andersson Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Mat

Går mot strömmen och öppnar saluhall

Hedda Perström: Det ligger i tiden
0:49 min

På 1990-talet fick Östersunds tidigare saluhall lida nederlag - nu prövas konceptet igen då Hedda Perström och Kristoffer Andersson öppnar i egen regi.

I en tid av oro för att köpcentrum utanför Östersunds centrum gör att staden töms på liv går krögarna Hedda Perström och Kristoffer Andersson mot strömmen och öppnar saluhall i centrala Östersund.

– Det blir en saluhall på vårat sätt, säger Hedda Perström och berättar om en nedskalad version på mindre yta som innehåller färska råvaror efter säsong. 

– Vi kommer köpa in hela djur, inget till spillo, allt från lamm till gris, kossor och älg, säger Kristoffer Andersson.

Idén till en saluhall har funnits länge, men när lokalen erbjöds för ett par veckor sedan gjordes slag i saken, trots att den tidigare saluhallen i Östersund inte lyckas få ekonomin att gå runt.

– Vi tror att det ligger rätt i tiden nu, säger Hedda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".