Östersundshem döms i Tingsrätten att betala tillbaka fem procent  av hyran till hyresgästen Peter Johansson. Enligt Tingsrätten ska tjänligt vatten ingå i bostaden när man hyr den. Foto: Jessica Brander/SR
Foto: Sveriges Radio.
Fastigheter

Stormöte om utförsäljning av 1 700 av Östersundshems lägenheter

Hyresgästföreningen ogillar kommunstyrelsens beslut att sälja 1 700 av Östersundshems lägenheter och har därför kallat till stormöte i Östersund.

En majoritet av kommunstyrelsen i Östersund sade i tisdags ja till en försäljning av 1 700 av kommunala Östersundshems lägenheter.

Det ogillar Hyresgästföreningen som i på torsdagskvällen kallat till ett stormöte med sina medlemmar i PRO:s lokal i höghuset på Körfältet.

Där ska konsekvenserna av försäljningen diskuteras.

Hyresgästföreningens invändningar gäller bland annat att kommunen inte samrått med berörda hushåll och det finns en utbredd oro för att nya, privata ägare kommer att höja hyrorna kraftigt, som skett på andra orter.

Pengarna från lägenhetsförsäljningen, där ny ägare av lägenheterna väntas bli Rikshem, ska möjliggöra nybyggnation av 1 650 lägenheter i Östersund på 10 års sikt.

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna röstade nej till en försäljning när kommunstyrelsen avhandlade ärendet.

Det slutgiltiga beslutet om en utförsäljning ska fattas av kommunfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista