ÖIK:s tränartrio i båset: Kjell-Åke Andersson (assisterande), Micke Eriksson (assisterande) och Charles Franzén (huvudtränare). Foto: Simon Gunnholt/ Sveriges Radio.
1 av 2
ÖIK:s tränartrio denna säsong: Kjell-Åke Andersson (assisterande), Micke Eriksson (assisterande) och Charles Franzén (huvudtränare). Foto: Simon Gunnholt/ Sveriges Radio
Deppigt i ÖIK:s omklädningsrum.
2 av 2
Deppigt i ÖIK:s omklädningsrum efter att ÖIK åkt ur play off-spelet. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Ishockey

ÖIK:s huvudtränare får lämna klubben

Östersunds IK:s tränare Charles Franzén får lämna klubben. Hans kontrakt går ut nu i mars och han kommer inte att få förnyat förtroende.

– Det är inte dramatiskt. Klubben hade en målsättning om att gå upp i hockeyallsvenskan och det misslyckades, säger klubbens sportchef Micke Eriksson till P4 Jämtland.

Under säsongen har Micke Eriksson och klubbchefen Kjell-Åke Andersson fungerat som assisterande tränare men den lösningen är inte aktuell till nästa säsong. Som det ser ut kommer ÖIK att leta en helt ny tränarstab.

Micke Eriksson är inte heller säker på att han blir kvar som sportchef.

– Samma gäller där. Jag har värvat ihop spelare för att vi ska ta oss till allsvenskan och har misslyckats med det uppdraget. Jag kan därför inte säga att jag blir kvar, säger han. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".