Man i soffa.
"Det är upp till operatörerna att skärpa sig", säger IT-minister Mehmet Kaplan (MP). Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
#rättvistäckning

IT-ministern kritisk till bristande mobiltäckning

1:43 min

Mobiloperatörerna behöver skärpa sig anser IT-minister Mehmet Kaplan (MP). Alla ska kunna använda sin mobiltelefon - oavsett var i landet man bor.

– Jag tycker det är hemskt när man är utan täckning, säger han. 

Mehmet Kaplan hänvisar till att Post- och telestyrelsen har uppdraget att granska att mobiloperatörerna håller vad de lovar. 

– Vi får hela tiden rapporter från dem. Och när det kommer enskilda händelser är det jätteviktigt att det direkt rapporteras in och där är det viktigt med den återkoppling som myndigheten gör och vi följer det väldigt noga. 

Mer om #rättvistäckning här!

Satsningen #rättvistäckning

Soluppgång gränsfjällen Jämtland Norge

Satsningen #rättvistäckning rör mobiltäckningen och möjligheten att vara uppkopplad på Internet i Jämtlands län. Genom #rättvistäckning lyfts en av vår regions viktigaste utvecklings- och framtidsfrågor. 

#rättvistäckning är ett samarbete mellan SVT Nyheter Jämtland, Sveriges Radio Jämtland, Länstidningen och Östersunds-Posten. Satsningen avslutas med en livesänd hearing i Strömsunds Folkets Hus torsdag 17 mars 2016. 

Kontakta oss gärna! p4jamtland@sverigesradio.se  063-16 06 48

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista