Man vid fönster.
"Det finns fortfarande brister", säger Jonas Wessel spektrumchef på Post- och telestyrelsen. Foto: Fredrik Vestberg/Sveriges radio
#rättvistäckning

Post- och telestyrelsen: Sätt press på mobiloperatörerna

1:25 min

Kunderna behöver sätta press på mobiloperatörerna. Det menar Post- och telestyrelsen är viktigt för att nå bättre mobiltäckning.

Fortfarande finns det områden med stora brister i mobilltäckningen. Det konstaterar Jonas Wessel på Post- och telestyrelsen, som säger att kunderna ska sätta press på operatörerna. 

– Ställ kravet på din operatör. Funkar det inte, se om du kan byta operatör. Om du köpt en tjänst som inte fungerar då måste du lämna tillbaka den, säger Jonas Wessel spektrumchef på Post- och telestyrelsen.

Redan i dag ställer Post- och telestyrelsen krav på mobiloperatörer genom det täckningskrav man har ställt upp. Vilket, enligt Jonas Wessel, har lett till konkurrens i områden där det tidigare funnits få aktörer. 

Förhoppningen från myndighetens sida är att konkurrensen och täckningen kommer att öka de närmaste åren då nya mobilfrekvenser släpps ut på marknaden. Nya frekvensutrymmen som är tänkta att ge större mobiltäckning. 

Här hittar du alla artiklar kring #rättvistäckning

Satsningen #rättvistäckning

Soluppgång gränsfjällen Jämtland Norge

Satsningen #rättvistäckning rör mobiltäckningen och möjligheten att vara uppkopplad på Internet i Jämtlands län. Genom #rättvistäckning lyfts en av vår regions viktigaste utvecklings- och framtidsfrågor. 

#rättvistäckning är ett samarbete mellan SVT Nyheter Jämtland, Sveriges Radio Jämtland, Länstidningen och Östersunds-Posten. Satsningen avslutas med en livesänd hearing i Strömsunds Folkets Hus torsdag 17 mars 2016. 

Kontakta oss gärna! p4jamtland@sverigesradio.se  063-16 06 48

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista