Björn Berg
Björn Berg, informationschef på Telia. Foto: Billy Abraha
#rättvistäckning

Så svarar Telia på kritiken om mobiltäckning

3:38 min

Hör TeliaSoneras informationschef Björn Berg svara på de boende i Frostvikens oro och kritik.

I trakterna kring Jorm i norra Jämtland går det ibland inte att nå 112. Där har man problem med såväl de fasta telefonlinjerna som med mobiltäckningen.

– Nätägaren Skanova har under en längre tid haft problem med en matarledning till Jorm, Frostviken och Gäddede, och det har drabbat våra kunder på ett olyckligt sätt, säger TeliaSoneras informationschef Björn Berg.

Skanova är ett helägt dotterbolag till TeliaSonera.

Björn Berg berättar också att kopparnätets framtid är räknad, men exakt när slutet kommer är osäkert:

– Kopparnätet designades när T-Fordarna fortfarande rullade på våra vägar, och det nätet kommer att fasas ur. Exakt när sista decimetern koppartråd tas bort, kan vi inte svara på.

Mer om #rättvistäckning här!

Satsningen #rättvistäckning

Soluppgång gränsfjällen Jämtland Norge

Satsningen #rättvistäckning rör mobiltäckningen och möjligheten att vara uppkopplad på Internet i Jämtlands län. Genom #rättvistäckning lyfts en av vår regions viktigaste utvecklings- och framtidsfrågor. 

#rättvistäckning är ett samarbete mellan SVT Nyheter Jämtland, Sveriges Radio Jämtland, Länstidningen och Östersunds-Posten. Satsningen avslutas med en livesänd hearing i Strömsunds Folkets Hus torsdag 17 mars 2016. 

Kontakta oss gärna! p4jamtland@sverigesradio.se  063-16 06 48

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista