Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Livsmedelhantering

Matsnusk i fjällen stoppas

Publicerat måndag 7 mars 2016 kl 11.52
Ett vackert gammalt durkslag hänger på en timmervägg.
Det vackra durkslaget har inget med innehållet i texten att göra. Foto: Mark Earthy/TT

En servering vid en av länets stora fjällanläggningar har stora brister i mathanteringen. Det framgår av en oanmäld inspektion.

Serveringen saknar handtvättställ. Om personalen ska tvätta händerna måste kokat vattnen blandas med kallt vatten i en vask. Men det görs sällan och personalen erkände att de sällan tvättar händerna.
Delar av köksutrustningen diskades inte varje dag. Dessutom stod våffelsmet, varmkorv och soppa i rumstemperatur alldeles för länge.

Serveringen är skyldig att rätta till bristerna och det blir en uppföljande kontroll om en månad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".