Stephen Jerand, polisområdeschef Jämtlands län. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio.
Stephen Jerand, polisområdeschef i Jämtlands län, efterlyser vittnen från våldtäktförsöket på en kvinna i centrala Östersund under natten till söndagen. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio
Brottslighet

Polisen efterlyser vittnen efter våldtäktsförsök

0:30 min

Polisen saknar ännu misstänkta gärningsmän från helgens våldtäktsförsök i centrala Östersund. Nu efterlyser man vittnen.

Polisen har ännu inte gripit några misstänkta för våldtäktsförsöket på en kvinna under natten till söndagen i centrala Östersund. Tre män ska ha dragit ner kvinnan på marken och försökt dra av henne byxorna.

Kvinnan lyckades ge en av männen ett slag och de tre gärningsmännen avbröt då våldtäkten och sprang iväg.

Nu efterlyser polisen vittnen från händelsen.

– Vi har ett signalement från kvinnan, men det är allt, det är därför vi går ut och ber människor som sett någonting från händelsen att höra av sig. Det är en ovanlig händelse och vi ser väldigt allvarligt på det här, säger Stephen Jerand, polisområdeschef i Jämtland.

Ytterligare en kvinnan överfölls under natten till söndagen. Det var en man som oprovocerat överföll en kvinna på samma plats där våldtäktsförsöket ägde rum.

– Det är också en kvinna som är på väg hemåt. En man tilltalar henne och slår sedan omkull henne med en knytnävsslag och frotterar därefter hennes ansikte i asfalten.

Även här saknar polisen en misstänkt gärningsman.  Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista