Magnus Nilsson, kock Fäviken Magasinet
Restaurang Fäviken Magasinet utanför Järpen blev utsedd till Årets bästa restaurang på White Guide-galan . Foto: Robert Henriksson/TT
Utmärkelse

Fäviken Magasinet prisat på White Guide-galan

Restaurang Fäviken Magasinet utanför Järpen blev utsedd till Årets bästa restaurang på White Guide-galan som hölls i Stockholm på måndagen.

På galan utses årets bästa restauranger i olika kategorier samtidigt som de största restaurangupplevelserna i landet hyllas. För andra året i rad blev Restaurang Fäviken Magasinet i Järpen utsedd till Årets bästa restaurang.

Motiveringen löd:

För att ha skapat en av världens främsta gastro-destinationer och ha omvandlat fjällvärldens knapphet till en outtömligt rik källa för återuppväckt och nyskapad lokal gastronomi, som levereras med en service och en ambiance som till fullo stöttar husets unika personlighet och skapar en helgjuten restaurangkultur i yppersta världsklass.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista