Anders Wennerberg kommundirektör Östersund
Östersunds kommundirektör Anders Wennerberg tycker att det är att kapitulera att varna kvinnor för överfall på det sätt som polisen har gjort. Foto: Leif Landin/ Sveriges Radio
Överfallsbrott

Polisens varning för överfall inte rätt väg att gå

Polisens sätt att varna kvinnor för överfall i Östersund är att kapitulera. Det anser Östersunds kommunchef Anders Wennerberg.

Östersunds kommundirektör Anders Wennerberg ger sig nu in i debatten kring polisens varning till kvinnor om att undvika att vistas ensamma utomhus på kvällar och nätter. En varning som skapat stor debatt och som skedde efter att sex överfall av kvinnor inträffat under de senaste två veckorna.

På Facebook skriver han att varningen inte är rätt väg att gå och att den innebär att polisen kapitulerar och lägger ansvaret på potentiella offer.

Anders Wennerberg menar också att polisen borde hållit ett möte med kommunen inför gårdagens presskonferens.

Sedan tidigare har även bland andra kommunalrådet och socialdemokraten AnnSofie Andersson riktat kritik mot polisens uppmaning.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista