Ann-Marie Johansson (S) och Christer Siwertsson (M).
1 av 2
I dag styrs Region Jämtland Härjedalen genom en ohelig allians mellan Socialdemokraterna och Moderaterna för att få bukt med den dåliga ekonomin. Foto: Anneli Johansson/Sveriges radio
Kvinna i 70-årsåldern med ljust hår tittar in i kameran.
2 av 2
Socialdemokraten Margareta Winberg tror att samarbetet med Moderaterna tar slut om länet går in i ett Stornorrland. Foto: Fredrik Alverland/Sveriges Radio
Region Jämtland Härjedalen

Stornorrland blir skilsmässa för (S) och (M)

0:40 min

Socialdemokraten Margareta Winberg säger att samarbetet med Moderaterna hänger löst om länet bildar en storregion med norrlandslänen.

I oktober 2015 gick Socialdemokraterna och Moderaterna ihop i en ohelig allians för att dra åt svångremmen inom Region Jämtland Härjedalen.

Enligt Regionfullmäktiges ordförande Margareta Winberg (S) har de tillsammans lyckats skynda på takten i besparingarna. Men trots framgången så tror hon att samarbetet med Moderaterna hänger löst om det blir ett Stornorrland.

– Om man tittar på hur de nordliga länen styrs så har ju inte Moderaterna någon stor, framträdande roll där. Så jag ser inte det framför mig, säger Margareta Winberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista