Gata Östersund vinterkväll
Foto: Lotta Löfgren/Sveriges Radio
Våldsbrott

En häktad för kvinnoöverfall i Östersund

1:33 min

På tisdagen häktades en man i 20-årsåldern misstänkt för inblandning i ett av de åtta överfallen på kvinnor i Östersund. Polisen utreder samband mellan angreppen.

Mannen hade försökt fly till Tyskland från Sverige, men lyckades inte och var på väg tillbaka till Sverige då han greps av polisen. Han har sedan dess suttit anhållen i Malmö.

Mannen är misstänkt för att i slutet av februari ha gett sig på och knuffat omkull en kvinna i centrala Östersund. Han ska också ha kört ner fingrarna i halsen på henne. Händelsen rubriceras som misshandel.

Enligt polisanmälan ska den häktade mannen också haft sällskap av ytterligare två män i samband med överfallet.

Polisen arbetar utifrån en hypotes att det kan finnas samband mellan åtminstone några av de totalt åtta polisanmälda angreppen.

- Den häktade är friskriven från det som hände i helgen eftersom han redan var frihetsberövad. Men det som hänt tidigare är jätteintressant att titta på när det gäller honom, säger polisområdeschef Stephen Jerand till P4 Jämtland. 

Enligt flera av de anmälningar som gjorts till polisen har tre gärningsmän varit inblandade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista