Jämtlands gymnasium
Jämtlands gymnasium. Foto: Sveriges Radio.
Utbildning

Lärare i Östersund irriterade över sämre lokaler efter flytt

3:22 min

Lärare vid måleriprogrammet på Jämtlands gymnasium är irriterade på ledningen. Anledningen är en flytt till vad lärarna beskriver som sämre lokaler.

Det är upprörda känslor på måleriprogrammet på Jämtlands gymnasium. Anledningen är att programmet enligt lärarna blev lovade större lokaler vid flytten från Palmcrantzskolan till Fyrvalla. Men nu har programmet hamnat i mindre och sämre lokaler, enligt läraren Vincent Liljeteg.

– Ledningen har inte planerat efter våra behov, vi skulle gå till någonting ännu bättre och kunna utveckla vår utbildning, men det blev inte riktigt så, säger han.

Enligt Håkan Karlsson, biträdande förbundschef på Jämtlands gymnasieförbund, blev måleriprogrammet aldrig lovade större lokaler.

– Man kan inte alltid få det exakt som man vill ha det. Vi har gjort en optimering av de lokaler som vi bedömer att de behöver ha, säger han.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista