Karta - förslag på ny regionindelning i Sverige.
Karta - förslag på ny regionindelning i Sverige. Grafik: Indelningskommittén.
Storregioner

Förslag om Stornorrland skapar diskussion

Förslaget om att samla hela Norrland i en storregion engagerar och skapar diskussion - inte minst i sociala medier.

Tyck till du också!

Fyra län blir ett. Vad tycker om du om förslaget om Stornorrland - bra med samarbete eller risk för mindre inflytande? /Lisbeth Hermansson, nyhetsproducent

Posted by P4 Jämtland Sveriges Radio on Wednesday, March 9, 2016

Hos P4 Jämtland på Facebook är det många som tycker till och det är framförallt kritik det handlar om. Här är några av inläggen:

Flitiga Lisa: Tycker det ska delas in i tre lika stora delar syd, mitt och norra Sverige, mer än det ska väl inte behövas... Alla dessa smågrupper ni delat in i är väl egentligen obefogat.

Mattias Granqvist: Ja om resten av Sverige blir den andra regionen så går vi med på det. I Skåne kan dom styra vården, Göteborg kan väl styra det mesta av resten. Det kommer de flesta stockholmare jubla över......

Alvar Jonasson: Helt otroligt ungefär 2/3 av hela Finland, kanske skulle ha egen president?

Caroline Fredin: Vi i Härjedalen är ju bortglömda som det är redan idag. Man pratar om "Jämtland" hit och dit, alla utbildningar, föreläsningar mm förläggs i Jämtland. Det är tydligen längre hit än vad vi har dit.
Räkna med att vi inte kommer vara värda ett skvatt i en större region.

Folkomröstning krävs.

Kenth Fick: Totalt värdelöst förslag! Skippa alla tankar på stor-norrland, vi är nog bäst precis som vi är!

Eivor Frestadius: Folkomröstning krävs. Stor risk för mindre inflytande i nuvarande region. Kommer all återbäring av naturresurser från vattenkraft, vindkraft att hamna i storregionen?

Mats Nyström: Dax att träda ur storsvenskens grepp och bilda ett eget land, klipp elkablarna, såga av rälsen för malmen, gräv av vägarna för timret. (papperet går med båt). Fram för Riket Norrland.

Vad tycker du? Bra eller dåligt med ett Stornorrland? Svara via sociala medier eller mejla p4jamtland@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista