Karin Mårtenson.
Karin Mårtensson upplever att det blir allt svårare att få komma till specialistsjukvården. Foto: Peter Söderlund/Sveriges Radio
Hälso- och sjukvård

Öppna mottagningar ska korta väntetiderna till hälsocentraler

0:36 min

Öppna mottagningar är lösningen på de långa väntetiderna till hälsocentralerna. Det säger regionrådet Christer Siwertsson (M). 

Jörgen Wallin är en av alla länsinvånare som är missnöjd med väntetiderna.  

– Får man bara tid hos en läkare fungerar det bra, men det gäller ju att få en läkartid först, säger han.

Christer Siwertsson (M), vice ordförande i regionstyrelsen, säger att det finns en lösning på de långa väntetiderna. Lösningen är öppen mottagning några timmar i veckan.

– Vi börjar med det i Brunflo. Kommer man inte fram på telefon ska man ändå kunna komma i kontakt med sin hälsocentral. Vi ser gärna att man inför det på flera håll, säger Christer Siwertsson.

Karin Mårtensson har haft täta kontakter med sjukvården genom åren.

– Jag upplever att det blivit mycket sämre. Sjukvården tar inte tag i saker ordentligt. Kommer man till hälsocentralen är det svårt att få en remiss till specialistsjukvård, säger hon.

Sebastian Darolf har goda erfarenheter av sjukvården i regionen.

– Jag är allergisk mot getingar och tar sprutor mot det lite då och då. Det är den kontakten jag har haft och den har varit professionell, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista