Många tjejer som P4 Jämtland träffade under fredagskvällen kände sig otrygga.
1 av 2
Många tjejer som P4 Jämtland träffade under fredagskvällen kände sig otrygga. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Sandra Kristiansson, Camilla Kristiansson och Emelie Bodsäter.
2 av 2
Sandra Kristiansson, Camilla Kristiansson och Emelie Bodsäter. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Brott

Väntar på bussen med överfallslarm i väskan

Agnes Boman: Jag ville inte gå själv i kväll
4:55 min

Ytterligare två överfall mot kvinnor i Östersund skedde under fredagen och lördagen. Många tjejer P4 Jämtland träffade under fredagskvällen kände sig otrygga.

Vid 21-tiden på fredagen polisanmälde en ung kvinna att hon blivit misshandlad på busstorget. Misshandeln ska ha skett vid 17-tiden. Enligt kvinnan har några killar börjat följa efter henne för att be om pengar. En av killarna blev sedan arg och tog tag i kvinnan och slog henne i nacken.

Senare på kvällen fylldes Östersunds gator av nattvandrare, däribland fotbollslaget ÖFK. Men ingen av tjejerna P4 Jämtland träffade, kände sig helt trygg på staden.

– Jag och fyra kompisar har skaffat överfallslarm nu. Det är helt bedrövligt att det ska vara så här i den här staden, sa 18-åriga Matilda Strömberg som väntade på nattbussen vid Busstorget.

Camilla Kristiansson hade hämtat sin 16-åriga dotter Sandra nedanför Gamla Teatern. 

– Jag ville inte att hon skulle åka buss hem i kväll. Det är jättetråkigt, det som har hänt. Vi trodde att Östersund var en trygg stad.

På lördagsnatten inträffade ytterligare ett överfall då en ensam kvinna berättat att hon stötte på tre män som stoppade henne och började dra i hennes kläderna. Händelsen är rubricerad som ofredande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".