Fastighetsmarknaden

Sockerslottet har fått ny ägare

0:29 min

En välkänd Östersundsbyggnad med särpräglad arkitektur, det så kallade Sockerslottet på Regementsgatan, har återigen bytt ägare.

Krögaren bakom Verkö slott och Sir Winston-gruppen, Per-Erik Wahlund, köpte huset, en stor villa från början av förra seklet, i september förra året när fastigheten var ute till försäljning för 5,5 miljoner kronor.

Wahlund planerade att starta någon form av publik verksamhet i huset, men det strandade enligt uppgift på att husets alla våningar inte gick att handikappanpassa.

Nu har en Stockholmsfamilj köpt huset för att ha som privatbostad, säger Per-Erik Wahlund till P4 Jämtland.

Det begärda priset den här gången var 5,95 miljoner.

Wahlund säger att han fått igen sina utlägg.

– I slutändan blir det Östersunds kommun som blir vinnare i och med att det blir nya skattebetalare som flyttar in.

– Det är inte bara glädje med att sälja. Det är väl tvärtom en av de tråkigaste affärer jag gjort. Huset har mycket historia och stor själ och har stora likheter med Verkö slott. Jag såg fantastiska möjligheter med att bygga den festvåning som Östersund aldrig haft, men tyvärr gick det inte att genomföra, säger Per-Erik Wahlund till P4 Jämtland.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista