Många oroliga hyresgäster fanns på plats på Gamla Teatern.
1 av 2
Många oroliga hyresgäster fanns på plats på Gamla Teatern. Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio.
Nisse Sandquist (V), AnnSofie Andersson (S) och Bosse Svensson (C).
2 av 2
Nisse Sandquist (V), AnnSofie Andersson (S) och Bosse Svensson (C). Foto: Simon Gunnholt/Sveriges Radio
Östersundshem

Heta känslor på möte om fastighetsaffär

4:26 min

Det var mycket heta känslor i tisdagens paneldebatt om Östersundshems omtalade affär med Rikshem. Många hyresgäster var oroliga för hyreshöjningar.

På torsdag ska kommunfullmäktige i Östersunds kommun besluta om fastighetsaffären. Tisdagens paneldebatt blev en chans för Östersundshems hyresgäster att få ställa frågor till sina politiker inför beslutet.

Lokalen i Gamla Teatern var fullsatt och många var oroliga och irriterade. En övervägande majoritet gillade inte beslutet att sälja ut en så stor del (nästan 1700 lägenheter) av fastsighetsbeståndet.

Oro höjdes för hyreshöjningar och det rådde irritation över att informationen om affären hade kommit så sent.

- Jag tycker inte det var några svar som gav något. Jag är orolig för hyreshöjningar. Jag tror inte att hyresgästföreningen har så stort inflytande i en förhandling om hyrorna med Rikshem, säger Helene Bergman, hyresgäst.

Röster höjdes också för att kommunfullmäktige skulle återremittera frågan om fastighetsaffären på torsdag. Om det säger AnnSofie Andersson (S), kommunalråd: 

- Nej, det finns inget som talar för det.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista