Nils-Ivar Odelberg
Nils-Ivar Odelberg, ansvarig för nattvandrarna i Östersund, välkomnar människor som vill synas på stan, men vill att människor lämnar hunden hemma. Foto: Emilie Andersson/Sveriges Radio
Nattvandring

Nattvandring med hundar möts av kritik

0:55 min

Många vill nattvandra i Östersund. Men när Östersunds brukshundsklubb sluter upp möts det av kritik från andra nattvandrare.

Under förra helgen ville många nattvandra i Östersund. ÖFK, organisationen Hej Främling och Östersunds brukshundsklubb var alla ute på nattvandring.

Nattvandring.nu är den organisationen som flest personer sökt sig till. Nils-Ivar Odelberg är ansvarig för nattvandrarna i organisationen. Han är kritisk till att hundar finns med vid nattvandringar.

– Det är bra att det finns folk som vill gå ut och vara synliga, men det är inte lämpligt att ha med sig hund i krogmiljö, säger han.

Martin Johansson, som är ordförande Östersunds brukshundsklubb, tror tvärtom om att hundar ökar trivseln och glädjen bland människor i stan.

– När vi var ute i lördags var det många som ville komma fram och hälsa och kela med hundarna. Det ska absolut inte upplevas som om vi är någon hundpatrull, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista