Arbetsförmedningen
Arbetsförmedningen. Foto: Sveriges Radio.
Jobb

Arbetsförmedlingen om misslyckad satsning på unga

0:45 min

Regeringens nya satsning på att få ut unga i sysselsättning via praktik och traineejobb inom den offentliga sektorn har hittills inte varit så lyckad i Jämtland - inte en enda person har fått jobb.

Hittills har 27 personer i Jämtlands län fått en praktikplats via en ny satsning från regeringen som ska hjälpa fler unga ut på arbetsmarknaden, men inte en enda ung person i länet har fått något traineejobb via satsningen.

– Det har inte varit helt enkelt att få till det kan man säga, säger Ingrid Jacobsson som är verksamhetssamordnare på Arbetsförmedlingens kontor i Östersund.

Enligt henne är det ganska strikta kvalificeringskrav för att man ska få ta del av traineejobben och Arbetsförmedlingen har haft problem att hitta sökande ungdomar som vill och kan vara med.

– Är man intresserad av att jobba i vården idag får man oftast ett vikariat och då är man inte kvalificerad för traineejobbet längre, säger Ingrid Jacobsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista